Kadın Sağlığı, Gebelik ve Üreme

İDRAR YOLU İLTİHABI ERKEN DOĞUMA SEBEP OLUYOR

Memorial Şişli Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Asena Ayar, gebeliğin son dönemlerinde görülen idrar yolu enfeksiyonları ya da vajinal enfeksiyonların salgıladıkları bazı maddeler ile erken doğuma neden olabileceğini söyledi.

Yine bu tür enfeksiyonlar sonucu açığa çıkan bu maddelerin amniyon zarının direncini düşürerek bu zarın vaktinden önce yırtılmasına yol açabileceğini ifade eden Ayar, erken doğum belirtileri görüldüğünde şunların yapılması gerektiğini belirtti: “Belirtiler başladığında ne yaptığınızı hatırlamaya çalışın. Yaptığınız işi bırakın ve 3-4 bardak sıvı alın. Bir saat sol yanınıza dönerek yatın. 1 saat içinde belirtilerde gerileme olmaz ise doktorunuza haber verin.

Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır; kişisel tanı ve tedavi önerisi yerine geçmez. Yazının tarihi dikkate alınmalı, güncel değerlendirme için hekime danışılmalıdır.

Bilgi almak ister misiniz?

Sorularınız ve iletişim için bize ulaşabilirsiniz.

WhatsApp ile iletişimE-posta gönderin